Immateriális javak nyilvántartása leltár szoftverrel

Immateriális javak nyilvántartása leltár szoftverrel

Ahogy arról már több alkalommal is írtunk, a cégek igényeire szabható AccountIT leltár szoftver kis- és nagyvállalatok számára egyaránt előnyös. A saját fejlesztésű, kiegészítő szolgáltatásokkal is elérhető, modern leltár szoftverünk nem csak a hagyományos leltározáshoz kapcsolódó feladatok ellátására alkalmas, de a magasabb szintű, speciálisabb elvárásoknak is maximálisan eleget tud tenni. Például a klasszikus tárgyi eszközök nyilvántartása mellett adott esetben a papírra vetett, szellemi tulajdont jelentő, szintén értékes immateriális javak nyilvántartására is tökéletesen megfelel.

Az üzleti titkok megtartása, valamint a jogosulatlan hozzáférés biztosított az egyes jogosultsági szintek elkülönült beállításával a felhasználói fiókok kezelése során, így az immateriális javak is teljes biztonságban lesznek.

De pontosan mit értünk immateriális javak alatt?

Az immateriális javak nem mások, mint forgalomképes, de kézzel nem megfogható, nem is pénzügyi dolgok, azonban olyan vagyoni értékű jogok, amelyek közvetlenül és tartósan szolgálják egy vállalat tevékenységét. Példának okáért ide sorolhatjuk a szabadalmakat, a szoftvereket, a know-how-t és az egyéb szellemi tulajdont is. Az immateriális javakat éppúgy érinti az amortizáció, mint a tárgyi eszközöket: utóbbinál, mikor értékcsökkenésről beszélünk főleg a fizikai kopásra gondolunk, míg az előbbit egyfajta erkölcsi, vagy technológiai elavulással, eszmei elhasználódással hozzuk összefüggésbe.

Az ügyféligényekhez maximálisan igazodó, felhasználóbarát leltár szoftverünk nem csak bővíthető, de mellé teljes körű szolgáltatásainkat is igénybe veheti. Rugalmas csomagajánlataink között nem találja az elvárásaihoz legjobban passzoló ajánlatot? Egyeztessen munkatársainkkal az elképzeléseiről, vagy kérjen részletesebb tájékoztatást az AccountIT leltár szoftverről és az eszközmenedzsment szolgáltatásunkról!