Készletleltár

Készletleltár a szupermarketbenAz éves kötelező készletleltár révén a vállalkozások nemcsak a készletkezelés akadálytalanságát tarthatják fent, de egyszersmind azt is biztosíthatják, hogy a beszerzési stratégiájuk minden tekintetben megfeleljen a piaci és az üzleti elvárásoknak.

A bolti készlet leltározásának kiszervezésével elérhetjük, hogy a mindennapi üzleti tevékenység zavartalanul folyjon, továbbá így a leltározás ne vonja el a nehezen nélkülözhető munkaerőforrást a vállalkozástól. Ráadásul, ha külső szolgáltató végzi az árukészlet nyilvántartásba vételét, a folyamat objektivitása is garantált. Ha igénybe veszi készletleltározási szolgáltatásunkat, biztos lehet benne, hogy pontos képet kap készleteiről. Legyen szó bolti leltárról, szállodai leltárról vagy éppen raktári leltárról, képzett kollégáink kellő szakértelemmel és körültekintéssel végzik akár hatalmas méretű készletek nyilvántartásba vételét is.

Cégünk biztosítja a teljes leltári infrastruktúrát, beleértve az adatgyűjtő és -rögzítő eszközöket, illetve a teljes szoftveres és hardveres hátteret.

 
 

Hiper- és szupermarket

A hiper- és szupermarketek leltározása igazi kihívást jelent egy külső szolgáltató számára, hiszen egy-egy áruházban több százezer terméket kell rövid idő alatt megszámolni és rögzíteni, így esetükben a raktári leltár elkészítése jelentős anyagi, időbeli és humánerőforrást igényel. Az áruházaknak a legtöbb esetben nincsen kapacitásuk a kötelező készlet leltár elvégzéséhez. A külső szolgáltatónak kiszervezett leltár esetén nem kell leltármenedzsmentet fenntartani, sem értékes munkaerőt elvonni a vásárlói igények kielégítésétől, így a leltár alatt nem kell bevételkieséssel számolnia. Mivel jelentős humánerőforrással rendelkezünk, ezért képesek vagyunk rövid idő alatt egy teljes áruház leltározását is elvégezni.

Barkácsáruház

Ebben az ágazatban rendelkezünk a legnagyobb tapasztalattal, több partnerünkkel évek óta szorosan együttműködve dolgozunk.

A kereskedelmi leltár speciális terület, hiszen nemcsak egyszerű adatrögzítésről van szó, hanem a kínálattól függően bizonyos termékeket területük, hosszuk és tömegük szerint is kell mérni és rögzíteni, így kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk az ezekre szabott leltározási metodika kidolgozására.

 
 

Textil és sportfelszerelés

Cégünk egyre több megrendeléssel büszkélkedhet erről a területről, amit a készletfelvétel során alkalmazott speciális módszerünknek köszönhetünk.

Mivel a termékek meglehetősen sokfélék (a legtöbb esetben számít a széria, a szín, a méret), ezért speciális megoldást kínálunk a nyilvántartásba vételükre. Minden árut egyesével, úgynevezett one step single metódus szerint rögzítünk, ezzel biztosítva, hogy a termékek sokfélesége miatt ne keletkezzen semmilyen eltérés a leltárban a valós készlethez, raktárkészlethez képest. Partnereink körében ez a módszer igen népszerű, amit a százszázalékos megrendelői elégedettség igazol.

Textil áruleltár

Parfüm és drogéria

A termékek sokfélesége miatt kiemelt figyelmet igényel a leltározás ezen a területen. Azért is különösen fontos a precíz és körültekintő leltárfelvétel, mert a termékek gyakran nagy értéket képviselnek, valamint sokszor nehezen megkülönböztethetőek. Emiatt erre a szektorra egy kevert metódust alkalmazunk a készlet-, illetve raktár leltározás során a megbízható és pontos eredmény érdekében

Lakásfelszerelés

Ebben a szegmensben is rendkívül széles skálán mozognak az egyes termékek, az egyszerű műanyag pohártól egészen a háztartási gépekig. Ebből fakadóan nagy eltérés mutatkozik az egyes készletek között a mennyiség tekintetében is. További nehézség, hogy az elektronikai berendezések többféle azonosítóval vannak ellátva, ezért körültekintően kell eljárnunk, hogy a megfelelő kódon rögzítsük azokat. A hatékonyság érdekében fontos az optimális munkaerő meghatározása. Ebben nagy tapasztalattal rendelkezünk, így a leltár költséghatékonyan elvégezhető akár kis létszámmal is.

Friss- és mirelit áru

Különös bánásmódot igényel ezeknek a termékeknek a felvétele, hiszen nem mindegy, hogy darab- vagy kilós áruról van szó. Emellett a speciális tárolási mód is meghatározó tényező, hiszen a mirelit árukat a raktári leltár készítése során a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban kell rögzítenünk a termék minőségének megóvása érdekében. A leltár során munkacsoportokat alakítunk ki, ami ugyan némi időveszteséggel jár, de a tárolási mód specifikussága miatt az esetlegesen keletkező kár nagysága mellett ez elhanyagolható mértékű.

Akvizíciós leltár

Akvizíció esetén rendkívül fontos, hogy a vásárló maximálisan tisztában legyen azzal, milyen készleteket vásárol fel, illetve vesz át. Az árumennyiség pontos ismerete azért is nagyon fontos, mert így sokkal könnyebb meghatározni az összértéket. Állandó és tapasztalt csapattal állunk megrendelőink rendelkezésére.
TÁRGYI ESZKÖZ KOMPLEX CÉGVÁSÁRLÁS ESETÉN

Kereskedelmi leltár gyorsan és egyszerűen

Átadás-átvételi leltár

Egy átadás-átvételre szánt készlet esetén kiemelten fontos, hogy a leltár százszázalékosan precíz és visszaellenőrizhető legyen, hiszen a cég gyakran a saját árukészletéből fedezi adósságait. Egyedi igény esetén könyvvizsgálói ellenőrzés után adjuk át az adatokat az illetékeseknek, ezáltal mindkét fél meggyőződhet az eredmények pontosságáról.