Ahol a modern leltározás kezdődik

A különböző logisztikai folyamatok közben ma már nemcsak papíralapon (leltárfelvételi íven), hanem digitalizált formában is dolgozhatunk. Utóbbi az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen így nem csupán visszaellenőrizhető struktúrát kapunk, de egyúttal az eszközmozgások folyamatos adminisztrálására is lehetőség nyílik, ennek következtében pedig a nyilvántartás a továbbiakban is precíz marad. Cégünk a tárgyi eszköz leltárt követően hozzáférést biztosít vállalkozásának a leltárfelvétel során használt szoftverhez, így a későbbiekben a dolgozók is könnyen elvégezhetik az eszközmozgások adminisztrálását.

Az eszközkövetés számtalan előnnyel jár

Amennyiben az eszközmozgások rendszeresen regisztrálásra kerülnek, az eltérő lokációkról származó eszközök pontosabban nyomon követhetőek, ez pedig mindenképpen megkönnyíti az ott dolgozók mindennapi tevékenységét. Ráadásul ezáltal az újabb beruházások is jobban tervezhetővé válnak, ami felesleges kiadásoktól kímélheti meg vállalkozását.

A leltározás során az eszközök egyedi azonosítót kapnak, amelyen minden fontosnak tartott információ szerepelhet. Számítógépek esetén például megadhatóak az olyan eszközinformációk, mint a berendezés állapota, a sebessége, de olyanok is feltüntethetőek rajta, mint a „javítást igényel” vagy a „selejtes termék”, stb. Az eszközkövetéses módszer előnye, hogy a készletváltozások adminisztrálásakor ezek az információk az eszközökkel együtt „mozognak”, így megőrizhető a nyilvántartás átláthatósága.

Kiknek ajánljuk az eszközkövetést?

Gyakorlatilag mindenkinek, aki legalább egy évben egyszer vagy akár sűrűbben leltározást tart. Ahhoz, hogy a tárgyi eszközök nyilvántartása folyamatosan naprakész legyen, az eszközkövetéses módszer mindenképpen jó választásnak bizonyul.

Kiszervezett leltármenedzsmentre van szüksége?
Segítünk a tervezésben és a folyamatok lebonyolításában az ellenőrzés utolsó pillanatáig. Keressen fel minket elérhetőségeinken, és olyan vállalkozására szabott ajánlatot állítunk össze Önnek, ami megfelel az igényeinek!