Vonalkódrendszer bevezetése

Vonalkódrendszer bevezetése egyszerűen

Legyen szó árukészlet nyilvántartásáról vagy éppen tárgyi eszközök számba vételéről az üzleti év végén, a pontos, rendszeres leltározás minden cég életében fontos feladat. Az egyes tételek beérkezésének és selejtezésének nyilvántartásával jelentősen csökkenthetők bármely cég kiadásai, így elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbb hibalehetőséget kizárjunk. A vonalkódrendszer bevezetése a leltározásban erre kínál hatékony megoldást.

Hagyományos leltár vs. vonalkódos rendszer

A hagyományos leltárfelvétel – attól függően, hogy hány tételről van szó – rendkívül hosszú időt is igénybe vehet, nem is beszélve a rögzítés utáni kiértékelésről. A papíralapú rögzítés és az információk manuális módon való adatbázisba rendezése azonban nem csak lassú, de hibákat eredményező feladat is lehet. A vonalkódos leltározás ezzel szemben egyszerűen, vonalkódos címkék leolvasásával és a megfelelő szoftverrel gyorsan és pontosan végezhető, miközben a napi munka sem áll le.

Vonalkódrendszer bevezetése a gyakorlatban

A rendszer használatához minden tárgyi eszközt vagy árucikket egyedi, időtálló vonalkódos címkével jelölünk meg. A leltározás során vonalkódleolvasóval olvassuk be az egyes tételek címkéin szereplő egyedi azonosítókat, majd az így összeállított adatbázist számítógépes szoftverrel egyszerűen használhatjuk akár ERP-rendszerben kívánjuk feldolgozni, akár könyvelésre kívánjuk átadni az adatokat.

Mire van szüksége a vonalkódrendszer használatához?

  • címkenyomtatóra
  • tartós, nyomtatható címkékre
  • vonalkódleolvasóra
  • számítógépre vagy PDA-ra
  • raktárkezelő szoftverre

Ha ránk bízza a vonalkódrendszer bevezetését, biztos lehet a gyors és költséghatékony leltározásban. Hívjon minket bizalommal!