Talán még sosem volt ennyire aktuális a leltározás

Talán még sosem volt ennyire aktuális a leltározás

Az árak az egekbe vannak, a magas infláció pedig megélhetési válságba sodorja az embereket. Jelentősen megnőtt a bolti lopások száma, nem csak idehaza, hanem egész Nyugat-Európában.

Ehhez a helyzethez pedig az élelmiszerláncoknak, szupermarketeknek így vagy úgy, de alkalmazkodnia kellett, így már sok esetben nem csak a szeszes italokra és a drágább holmikra kerül bolti lopásgátló, hanem manapság már biztonsági címkével látnak el egyéb termékeket is.

Egy nemrégiben napvilágot látott, az ORFK Kommunikációs Szolgálata által közzétett, újságírói kérésre összeállított statisztika alapján, kisboltokból 23 százalékkal, míg dohányboltokból 45 százalékkal több lopást jelentettek az előző évhez képest. A tolvajok leggyakrabban pénzt visznek magukkal, de meglepően magas az eltulajdonított illatszerek, az édesipari termékek és ruhaneműk száma is.

Leltár – kontroll a készletek mennyisége felett

A leltározás fontosságára rendszeresen felhívjuk a figyelmet, és nem csak azért, mert cégprofilunkból adódóan hosszú évek óta élen járunk a professzionális és precíz kereskedelmi leltárban. Számos előnye van a rendszeres leltározásnak. A teljes leltárnak és az időközönkénti részleltárnak is kiemelten fontos szerep jut egy vállalkozás életében, hiszen a precíz bolti leltár jelentősen befolyásolhatja a cégműködést, ha van vagy – negatív eseteben – nincs kontroll az aktuális készletek mennyisége felett. Az, hogy a számok olykor látványosan stimmelnek még nem biztosíték arra, hogy mindez a valóságot is tükrözi. A leltárnak minden esetben naprakésznek, áttekinthetőnek és reálisnak kell lennie, főleg jelen pillanatban, amikor a megélhetési válság miatti kétségbeesés megsokszorozta a bolti lopások és egyéb „házon belüli” trükközések számát. Ráadásul előre láthatóan mindez a következő év beköszöntével sem fog megszűnni, sőt, 2023 első hónapjaiban fog tetőződni. Éppen ezért a rendszeres bolti leltár megúszhatatlan lesz.

Cégünknek kifejezetten nagy tapasztalata van a kereskedelmi leltárban. Számos visszatérő elégedett ügyfelünk a bizonyítéka annak, hogy hiper- és szupermarketek, drogériák, barkácsáruházak, lakberendezési áruházak és sportfelszereléseket kínáló üzletek készleteinek nyilvántartásba vételében is nagybetűs szakértők vagyunk. Speciális, megbízására, illetve a termékek sokféleségére szabott, egyedi, mégis gyors megoldásokkal várjuk bármilyen leltárról is legyen szó – érdeklődjön munkatársainknál!