Néhány érv a leltározás kiszervezésére

Néhány érv a leltározás kiszervezésére

Legyen szó akár készletleltárról, akár tárgyi eszköz leltárról, a leltározás olyan feladat, amelynek elvégzése minden cég esetében elengedhetetlen.

Noha kisebb családi vállalkozások, illetve kis számú áru és tárgyi eszköz esetén gyakori, hogy magukra a munkavállalókra hárulnak a leltározással járó teendők, minél nagyobb a vállalat, a pontos, szakszerű leltározás annál nehezebbnek bizonyulhat megfelelő segítség nélkül. Lássuk, miért lehet érdemes kiszervezni a leltárkészítést!

Mi okozhat nehézségeket a leltározás során?

A leltározás olyan feladat, amely nagyfokú rutint, szakértelmet, energiát és persze türelmet igényel. Nem véletlenül, hiszen minél több árut vagy eszközt kell leltárba venni, illetve ellenőrizni, annál nagyobb a befektetett munka mértéke, valamint a leltározással járó stressz, így a hibák előfordulásának kockázata is. Bár vannak cégek, amelyek mégis a munkavállalóikkal végeztetik el az évente egyszer esedékes feladatot, azonban minél nagyobb vállalatról van szó, annál érdemesebb lehet megfontolni a leltározás kiszervezését.

Ne magasabb keresetű munkatársaira hárítsa a leltározás nyűgjét!

Minden cég célja a lehető legjobbnak lenni a szegmensében, és ehhez nem csak kemény munka szükséges, de nagyfokú koncentráció is. Egy sikeres vállalat abba fekteti szakképzett munkaerejének energiáját, amiből nyereség származhat, éppen ezért a munkaerővel mindig okosan kell gazdálkodni: a magas minőség csak akkor garantálható, ha mindenki azt a munkát végzi, amiben a legjobb – felesleges túlórák nélkül.

Készíttessen leltárat gyorsan, hatékonyan!

A leltározás kiszervezésével nemcsak az adott cég munkavállalói végezhetik feladataikat a lehető leghatékonyabban, de a megfelelő leltározó vállalkozás kiválasztásával biztosak lehetünk abban is, hogy a leltározás is szakszerűen fog végbe menni. A profi leltárosok gyorsabban felmérik a készletet, mint az, aki gyakorlatlanabb a területen, és pontos munkát képes végezni.

Leltárazás akár munkaidő után, egyszerűen

Bármilyen vállalatról is van szó, ha a cégvezető a saját munkatársaival kívánja elvégeztetni a leltárazást, az minden esetben nagy felforduláshoz vezet, ami sok esetben ellehetetleníti a normális munkavégzést. A leltározás kiszervezésével ugyanakkor akár munkaidő után, a munkamenet megzavarása nélkül is van lehetőség a leltár elkészítésére, de a profi leltárosok képesek munkaidő közben is a lehető legzavartalanabban lebonyolítani a folyamatot.

Leltározás garantáltan objektív eredménnyel

A leltározás kiszervezésének egyik legfontosabb előnye, hogy a külsős leltárosok objektíven tekintenek a készletre. Egy leltározó vállalkozás érdeke a gyors, hatékony és pontos munkavégzés, így nem fordulhat elő, hogy a leltárosok ignorálnak bizonyos termékeket vagy eszközöket, illetve hogy manipulálják az adatokat. A profi leltárosok minden esetben felelősséget vállalnak a munkájukra.

Szeretné Ön is profikra bízni a készlet-, illetve tárgyi eszköz leltár elkészítését? Lépjen velünk kapcsolatba most!