Ön tisztában van vele, milyen vagyonelemei vannak?

Ön tisztában van vele, milyen vagyonelemei vannak?

Egy vállalkozás teljes vagyonának jelentős része nem a céges bankszámlán található, hanem az egyéb eszközökben ölt testet. A tulajdonosi szemlélet megköveteli, hogy tudjuk mi a cég teljes eszközállománya és állapota, valamint azt is, hogy ezek az eszközök pontosan hol találhatóak!

Ezért fontos a naprakész nyilvántartás

A vagyontárgyak háromévente való teljes leltárazására jogszabály kötelez minden vállalkozást. Ez azonban a vagyonelemeink naprakész nyilvántartását és az eszközeink állapotát nem képes teljesíteni, hiszen ezek a leltárak legtöbbször egy statikus állapotot rögzítenek és elsődlegesen a könyvelés számára készülnek. Egy felelős, fenntartható szemlélet azonban ezzel nem elégszik meg, hanem szüksége van egy olyan nyilvántartásra, amely az év 365 napjában folyamatosan és naprakészen mutatja meg hol, mennyi és milyen állapotú tárgyi eszközökkel rendelkezik a cég.
Ennek a megoldásában óriási segítséget nyújthat egy szakszerűen elkészített, egyedi fejlesztésű, felhő alapú szoftveres tárgyi eszköz nyilvántartás.
A vagyonelemek mennyiségének, helyének és értékének pontos ismerete megkíméli a céget a felesleges beszerzésekkel járó kiadásoktól és a lappangó eszközök kihasználatlansága miatt keletkező bevételkieséstől, értékvesztéstől. Ezáltal hatékonyabbá, jobban strukturálttá, eredményesebbé válhat a vállalkozás működése.

Így készül az AccountIT XXI. századi digitális tárgyi eszköz leltár

A tárgyi eszköz nyilvántartás alapját egy egységes azonosítási rendszer adja. Ennek első lépéseként korszerű vonalkódrendszer kerül kiépítésre, melyben minden eszköz saját időtálló címkét kap, amely bármikor egyszerűen beolvasható. Az így megszerzett adatokat leltár szoftverünk, az AccountIT kezeli, mely segítségével nemcsak nyomtatványok, statisztikák, csoportosítások, fotós dokumentációk készíthetők a leltárba vett eszközökről, hanem naprakészen nyomon követheti, hogy melyik eszköz pontosan hol van és milyen állapotban, így gyorsan és hatékonyban tud döntést hozni akár az eszközök átcsoportosításáról, akár azok szükség szerinti selejtezéséről.
Szeretne tárgyi eszköz nyilvántartást készíteni és felhőalapú szoftver segítségével az eszközmenedzsmenti tevékenységeket biztosítani vállalkozása számára, de nem tudja, hogyan kezdjen bele? Nem számít, milyen iparágban tevékenykedik a cége, garantáljuk, hogy Önnek is van egy olyan testre szabott megoldásunk, mely maradéktalanul figyelembe veszi a vállalkozása sajátos igényeit. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és érdeklődjön szolgáltatásainkról!