Miért fontos és érdemes kiszervezni a leltározást?

Miért fontos és érdemes kiszervezni a leltározást?

Elsősorban azért érdemes kiszervezni a leltározást, mert egy leltározó cég szakértelemmel, professzionális rendszerekkel, eszközökkel és elemzésekkel rendelkezik a leltárkészítés hatékony kezeléséhez: a készletkimaradások vagy túlkínálat csökkentéséhez, valamint a megrendelések teljesítési folyamatainak optimalizálásához, ami jobb vevői elégedettséget és költségmegtakarítást eredményez.

A leltározás kiszervezésének előnyei:

  • Pontos és megbízható, objektív eredményt, illetve átlátható leltározási folyamatokat biztosít, ami megkönnyíti a pénzügyi beszámolási követelményeknek, az ellenőrzési szabványoknak és a szabályozási irányelveknek való megfelelést is.
  • Lehetővé teszi a készletekkel kapcsolatos kockázati tényezők elkerülését (pl. hibák és eltérések, használati tárgyak elértéktelenedése), a lappangó eszközök beazonosítását és ezáltal a pazarló kiadások megelőzését.

Továbbá a legújabb leltárkezelési technikák és a legjobb gyakorlatok, illetve a rugalmas megoldások alkalmazását egyaránt, a kereslet szezonális ingadozásainak esetén, illetve amikor gyorsan változó készletigények merülnek fel.

  • Racionalizálja és optimalizálja a leltározási folyamatokat, ami a hatékonyság javulásához vezet a készletszintek, a kereslet előrejelzése, a megrendelések teljesítése és a feltöltés kezelése terén is.
  • A vállalatok így az alapvető üzleti műveletekre és a stratégiai prioritásokra összpontosíthatnak, és belső erőforrásokat szabadíthatnak fel (idő, munkaerő), mivel a leltározás folyamatos felügyeletet, nyomon követést és elemzést igényel.
  • Nincs szükség költségigényes leltározási rendszerekbe és eszközökbe való beruházásra.

Amennyiben a vállalat alkalmazottai készítik el az árukészlet nyilvántartásba vételét (készletleltár), a legnagyobb hátrányt az jelenti, hogy számukra nagy valószínűséggel nem elemi érdek az, hogy teljes pontossággal készüljön el. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem rendelkeznek hozzá szakértelemmel, és a leltározás év elejétől kezdve többszöri alkalommal, munkaidőben, általában külön díjazás nélkül történik.

Cégünk a vállalata helyzetének megfelelő optimális rendszert és technikát szakértő, precíz körültekintéssel biztosítja az Ön számára. Kérjen tőlünk díjmentes, személyre szabott ajánlatot leltár készítésére!