Leltározás home office-ban? Egyszerűbb, mint gondolná!

Leltározás home office-ban? Egyszerűbb, mint gondolná!

Az elmúlt néhány évben korábban nem látott mértékben növekedett a home office-ban dolgozók száma, ami azt is jelenti, hogy egyre több munkavállaló otthon használja cége által biztosított tárgyi eszközöket.

Lássuk, milyen módon képes segíteni az accountIT tárgyi eszköz leltár szoftver a leltározást akár otthon is!

 Home office – a megkerülhetetlen új trend

Legyen szó programozókról, marketingesekről, dizájnerekről vagy más olyan iparágban dolgozókról, akik munkájához nem feltétlenül szükséges az irodai jelenlét, a home office egyre több munkavállalót érint. Különösen így van ez a pandémia óta, hiszen jól emlékszünk: 2020 elejétől kezdődően tömegével váltottak a cégek távmunkára. Bár bizonyos vállalatok igyekeznek visszatérni az irodákba, sok cég felismerte a home office előnyeit. Kisebb iroda, alacsonyabb rezsi, nagyobb mértékű digitalizáció – csak néhány előny, ami az irodákból való kivonulással jár.

Az otthoni munkavégzés azonban nem jelenti azt, hogy a munkavállalóknak nincs szükségük különböző tárgyi eszközökre a munkavégzéshez. Bár a home office kényelmes és praktikus megoldás lehet, a munkáltatók nem követelhetik meg a dolgozóktól, hogy maguk szerezzék be, ami a munka elvégzéséhez kellhet. Éppen ezért akár laptopokról, céges mobiltelefonról, egérről, billentyűzetről, monitorról vagy éppen íróasztalról, irodaszékről, nyomtatóról, scannerről vagy más eszközről van szó, egyre több cég kénytelen drága tárgyi eszközeit nehezen ellenőrizhető módon, munkavállalói lakásában tárolni. A megfelelő leltár szoftver használatával azonban a távmunka tárgyi eszközei is könnyedén nyomon követhetők.

Egyszerű megoldás home office-ban – accountIT leltár szoftver

Mivel egy-egy leltározás alkalmával nehezen oldható meg, hogy a munkavállalók minden tárgyi eszközüket behozzák az irodába, sok munkáltató egyszerűen nem foglalkozik a home office-ban használt eszközökkel. Emiatt azonban könnyen elveszhetnek a különböző drága készülékek, ami jelentős többletköltséget generálhat a vállalatnak. Egy hatékony tárgyi eszköz leltár szoftver segítségével azonban a leltározás már otthoni körülmények között is egyszerűen megoldható.

Az accountIT egy olyan, felhőből használható leltár menedzsment szoftver, amit a megfelelő hozzáféréssel bárki bárhonnan könnyedén elérhet. A szoftveres leltározásnak köszönhetően minden külső leltárhelyen használt eszköz esetében tudható, hogy éppen hol van használatban, és mely munkavállaló nevére van szignálva. Home office esetében az egyes tárgyi eszközök így valójában nem a helyhez tartoznak, mivel a leltárhely maga a személy lesz.

Leltározási időszakban a távmunkában dolgozó munkavállaló egyszerűen segítheti a leltározási folyamatot. A rendszer használatához mindössze arra van szükség, hogy az egyes tárgyi eszközöket egyedi vonalkóddal lássuk el, így a rendszer adatbázisában minden tárgyi eszközt szerepeltethetünk. Az accountIT segítségével a leltár központi megnyitása után a munkáltató mindenkinek egyesével jelezheti e-mailben, hogy az általa használt tárgyi eszközök vonalkódjait okostelefonja kamerájával olvassa be, és készítsen fényképet az adott eszközről. A folyamat elvégeztével a rendszer a munkáltató és a munkavállaló számára is jelzi a sikeres leltárfelvételt.

Az accountIT használatával a leltározás akár nagyobb cégek esetében is egyszerűen, gyorsan és kevés energiabefektetéssel valósítható meg. Érdeklődjön a részletekről elérhetőségeinken!