Tárgyi eszköz leltár

A tárgyi eszközök leltározása elengedhetetlenül fontos minden vállalkozás számára, hiszen ezáltal nemcsak a felesleges kiadásokat kerülhetjük el, de az újabb beszerzések megalapozott pénzügyi tervezhetőségét is szavatoljuk. Emellett a precíz nyilvántartás nagymértékben befolyásolja a cég értékteremtő képességét is.

Az eszközök leltárba vételének elmulasztása mind számviteli, mind üzletfolytonossági szempontból komoly kockázatot jelenthet. Adódhat olyan eset, amikor egy futó projekthez kapcsolódó beszerzés során nyilvántartásba vétel nélkül, azonnal használatba kerülnek az új eszközök. A projekt lezárultával ezek elértéktelenednek, hiszen további hasznot nem termelnek. Kiszervezett leltármenedzsmenttel utólagosan is beazonosításra kerülhetnek a használaton kívüli, lappangó eszközök, így pedig megelőzhetőek a további szükségtelen beruházások.

Tárgyi eszköz leltár irodában

A tárgyi eszköz leltározás alapját egy egységes azonosítási szisztéma képezi. Ez történhet leltárfelvételi íven, de ajánlott a korszerűbb vonalkódrendszer bevezetése – ezzel nemcsak időt nyerhetünk, de minimálisra csökkenthetjük a hibák előfordulását is. A vonalkódrendszer átlátható és bármikor visszaellenőrizhető; különösen nagy hasznát vesszük tetemesebb adatmennyiség rögzítésekor és kezelésekor.

Cégünk a tárgyi eszközök leltározását az ügyfelekkel szoros együttműködésben végzi.

Helyzetfelmérést követően kialakítjuk a legoptimálisabb leltározási metodikát, és ezek alapján elkészítjük a projekttervünket. A leltározás során párosításra kerülnek a hiányok és a többletek, melyről részletes kiértékelést készítünk ügyfeleink számára. A teljes folyamat hitelességét a helyszíni leltárjegynyomtatás és -aláíratás garantálja.