Opciók a leltározásra

Legyen szó tárgyi eszköz leltár vagy készletleltár elvégzéséről, többféle adatgyűjtő eszközzel dolgozhatunk. Választhatjuk a már jól ismert papíralapú, úgynevezett leltárfelvételi íven (leltáríven) történő adatrögzítést, használhatunk offline vonalkódolvasót a számoláshoz, de akár valós idejű leltározási technológia mellett is dönthetünk (cégünk egyedi fejlesztésű countIT rendszert alkalmaz).

Leltárfelvételi íven keresztüli leltározás

Leltározás leltárfelvételi íven

A leltárfelvételi ív használata akkor javasolt, ha a lefedni kívánt terület viszonylag kicsi, és mentes az allokációktól. A leltáríven megadhatjuk a tárgyi eszköz vagy a készletleltár pontos idejét, a termékek sorszámát/vonalkódját, nevét, darabszámát és típusát, ezenfelül pedig az egységárat és az értéket. A folyamatot leegyszerűsítendő a rendszerből kinyert mennyiségi adatokat is szerepeltethetjük a listán, továbbá a megjegyzés rubrikát is kitölthetjük, ha szükséges — jelezhetjük, ha a termék csomagolássérült vagy hiányos.

A leltárív használatának legnagyobb előnyei

  • az adott munka gyorsan felvehető

  • nincs szükség betanításra

  • költségvonzata alacsony

A kötelező évenkénti leltár elkészítéséhez keres megbízható céget, vagy gyakrabban végezne raktárkészlet-ellenőrzést? Engedje meg, hogy levegyük a válláról a terheket, és bízza ránk a leltáríven történő leltározást!